Tarifler

Lorlu Tereyağlı Poğaça
Malzemeler
  • Estuz Sofrada Öğütme Deniz Tuzu
  • 500 gr. lor peyniri
  • 250 gr tereyağı ( oda sıcaklığında)
  • 2 yemek kaşığı Süzme yoğurt
  • 3 yumurta (iki tanesinin sarısını üstlerine sürmek için ayırın)
  • 1 çay bardagı sıvıyağ
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • Yarım demet maydanoz
Hazırlanışı

Lor peyniri ile kıyılmış maydanozu iyice karıştırıp iç malzemesini hazırlayın. Un hariç hamur için gereken tüm malzemeleri karıştırın. Unu azar azar ekleyin yumuşak ama elinize kesinlikle yapışmayan bir hamur elde edin.  Bir tahtayı unlayın. Hamurdan iki avcunuz dolusu bir parça alın. Bunu rulo yapın ve elinizle avcunuzun ortası kadar parçalar koparın (hamurdan tek tek koparmaktan daha kolay oluyor böylece) . Kopardığınız parçaların her birin avcunuzda yumarlayın. Tahtanın üzerine koyup iki elinizin parmak uçlarıyla 3-4 kez bastırarak açın. Hamur çok ince olmasın biraz kalın olursa daha iyi olur.  Ortasına iç malzemesinden bir tatlı kaşığı koyun. Ve uçlarını kapatın. Poğaçayı dik koyup içlerinin tamamen kapanmasını sağlayın.  Poğaçayı yana yatırıp kapanma yerlerine biraz daha bastırın. Sonra iki elinizin baş parmaklarıyla kapanma yerinin tam tersini içe doğru bastırın.  Poğaçaları tepsiye dizip üzerlerine ayırdığınız yumurta sarılarını sürün. İsterseniz çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 200c fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Diğer Tarifler