Tarifler

Mısırlı Pirinç Pilavı
Malzemeler
  • 1 su bardağı pirinç,
  • 1 silme yemek kaşığı tereyağ,
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 1,5-2 su bardağı sıcak su (pirince göre miktar değişebilir),
  • 3 tepeleme yemek kaşığı haşlanmış mısır,
  • 1 çay kaşığı Estuz Rafine İyotlu Sofra Tuzu
Hazırlanışı

Pirinçleri sıcak su ile iyice yıkayın,
Yağları yayvan bir tencereye alıp tereyağın erimesini bekleyin,
Pirinçleri ekleyip kısık ateşte 5 dk kadar karıştırarak kavurun,
Suyu, mısırı ve tuzu ekleyip kapağını kapatın,
Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin,
Altını kapattıktan sonra en az 15 dk. demlenmesini bekleyin.


Afiyet olsun…

 

 

Diğer Tarifler